Nordjyske Bank

Moderne LED-belysning i en klassisk bank

Holst Andersen Lighting har leveret al LED-belysning til Nordjyske Banks filial i Skagen – som nu er blevet en topmoderne og energirigtig bankfilial renoveret med nænsom respekt for byens smukke, velkendte byggestil. Også de store Ancher-malerier i lokalerne kan nu nydes på den måde, det hele tiden har været meningen.
Skagensafdelingen af Nordjyske Bank ligger i en af de mange smukke ejendomme i Skagen, midt på Sct. Laurentii Vej i byens hjerte. Blandt de mange skatte i huset er to store malerier af Michael og Anna Ancher, som ofte trækker turister til – problemet har bare været, at det hidtidige lys i banklokalerne betød, at det meste henlå i halvmørke. Det problem er nu løst med ny LED-belysning fra Holst Andersen Lighting.

Huset har været hjem for bankvirksomhed i mange år og trængte efterhånden til en overhaling – med respekt for husets historie og for hele byens markante stil. I 2016 fik bygningen derfor restaureret sine gulve og lofter, og også kabelføring, netværk og belysning blev gennemgribende udskiftet og moderniseret.

Allan Kastor Andersen, som er afdelingsdirektør, fortæller: ”Før var vores lokaler så mørke, at man kunne komme i tvivl om hvorvidt lyset overhovedet var tændt, når man mødte om morgenen, og hverken lokalerne eller vores smukke malerier kom til deres ret. Men men restaureringsarbejdet – og det nye lys – må vi nok sige, at banken kommer til ære og værdighed igen.”
Samtidig valgte banken også at indrette lokalerne anderledes med nye, lyse lokaler til kundemøder. Siden sidste renovering af huset for snart tyve år siden er der sket store teknologiske fremskridt, som selvfølgelig er en naturlig del af en moderne bankfilial, og derfor valgte ingeniørfirmaet El-Rådgivning v. Søren Sandberg Andersen at anbefale LED-belysning fra Holst Andersen Lighting til projektet.

Lysere, venligere rum for kunder og ansatte 

Afdelingsleder Henrik Holm Jensen fra Mariendal Electrics havde ansvaret for hele el-delen af projektet, herunder ikke mindst belysningen.  ”Resultatet er blevet fantastisk,” siger han. ”Hele bygningen er gået fra at være lidt trist til at være moderne, lys og venlig og stadig i den velkendte, klassiske Skagensstil.” Og Allan Kastor Andersen supplerer: ”Det hele står meget smukt på grund af vores nye lys i lokalerne. Det trækker detaljer frem i rummene og på vores malerier, som har været svære at få øje på før, og det gør det meget rarere at opholde sig i banken for vores kunder og for os ansatte.”

Han fortæller, at bankens nye lokaler blev indviet ved en reception, hvor et par hundrede mennesker mødte op – mange af dem helt spontant. ”Det nye lys i rummene er med til at give os et godt omdømme som områdets mest moderne bank, også selv om vi bor i historiske lokaler,” siger Allan Kastor Andersen.

Bedre indeklima og lavere elregning

El-Rådgivning v. Søren Sandberg Andersen udarbejdede planerne for den nye belysning sammen med konsulenter fra Holst Andersen Lighting, som blandt meget andet også stod for beregningerne af de besparelser, banken kunne forvente at opnå ved at skifte til 100 % LED overalt.

Det blev blandt andet besluttet at installere Holst Andersen Lighting’ PLATTA 60 X 60 LED loftspaneler i alle lokalerne i banken. Desuden har banken fået installeret spots, der alt sammen er med til at give et bedre indeklima, optimal belysning og en lavere elregning.

Installation i to tempi

”Vi måtte udføre arbejdet i to tempi, så banken ikke skulle lukke helt ned i perioden,” siger Henrik Holm Jensen. ”Det betød helt konkret, at medarbejderne rykkede sammen i den ene halvdel af bankens lokaler, mens vi arbejdede med at gøre den anden halvdel klar. Det gjorde også, at de hele tiden kunne følge med, og at de hele tiden kunne se forskellen mellem det gamle lys og det nye.”

Og at både de ansatte i banken og kunderne er glade for deres nye bankfilial er noget, der gør indtryk på Henrik Holm Jensen. 

”Når kunderne er tilfredse, er vi også – så har vi ramt et eller andet rigtigt,” siger han.

 

Installationen hos Nordjyske Bank:

  • PLATTA LED-lyspaneler med dæmperfunktion

  • SAN Plafonder med automatisk tænd/sluk, 
    timer og lux-indstilling

  • PIL2 LED spots